Tusentals karriärmöjligheter

I Dalarna formas just nu framtidens fossilfria teknikutveckling. För att lyckas behöver flera tusen personer rekryteras till företag i vår region under de närmaste åren. Hos oss väntar en internationell karriär på världsledande teknikföretag samt tillgång till naturupplevelser i världsklass. Vill du vara med?

Med fjällen på bakgården och världen på framsidan. Med utsikt över svepande landskap och insikt om den gröna omställningen vi alla behöver driva. Där det varma och välkomnande möter världsledande högteknologiska företag. Där vi säger god morgon till familjen när vi vaknar och good morning till kollegorna på andra sidan Atlanten vid lunch. Där är platsen vi kallar hemma. Här, nästan mitt i Sverige, byggs framtidens batterifabrik, formas världens kraftindustri, utvecklas fossilfritt stål och drivs en av världens mest moderna zinkgruvor. Här skapas även avancerade digitaliseringslösningar och innovativa växellådor.

Besök några av Dalarnas intressanta industriföretag:

Bo och leva i Dalarna:

Hos oss är dagarna både global uppkoppling och total avkoppling

En lång fjällkedja, tre nationalparker, över 360 naturreservat och miljoner upplevelser runt knuten. I Dalarna kompletteras de stora karriärmöjligheterna med en magnifik natur och ett oslagbart friluftsliv. Hos oss har även kulturen en central plats. Utöver fina konsertarenor, som exempelvis den unika utomhusarenan Dalhalla, finns här en naturlig grogrund för såväl modern som traditionell musik och konst. Det är inte en slump att Mando Diao, Miss Li, Karin Larsson, Carl Larsson och Anders Zorn har formats och utvecklats i vår miljö.

Vi är mitt uppe i en spännande tid där vi formar framtidens fossilfria teknikutveckling i Dalarna. För att lyckas behöver vi ha med fler nyfikna personer på vår resa. Fler som vill ha tillgång till attraktiva jobb, driva grön omställning och ta del av ett fantastiskt utbud av fjäll, spår och sjöar för vandring, skidåkning, cykling, långfärdskridskor och fiske.

I Dalarna erbjuds du den unika möjligheten att växla upp men ändå tagga ner. Att göra karriär och skapa livskvalitet på en och samma plats. Att njuta av natur och kultur med storstad på pendlingsavstånd. Hos oss är det nära till allt.

Välkommen till Dalarna!